Less and less do you need to force things, until finally you arrive at non-action.

When nothing is done, nothing is left undone.

Lao Tse
Image module
Krachtige en geinspireerde werknemers = succesvol bedrijf! Geen verzuim meer!

1 Tai chi flow

Tai chi voor de verinnerlijking, inspiratie en heel belangrijk; voor plezier! In plezier vergeten we de obstakels en richten we ons weer op de mogelijkheden.

Stel je voor; lekker met je collega’s , in de natuur of binnen, in een mooie omgeving met mooie muziek. Samen bewegingen maken die synchroon gaan, kracht uitstralen en geven. Er ontstaat vanzelf hilariteit en ontroering!

Verzuim is 1 van de grootste problemen voor bedrijven. Dit komt omdat personeel de band kwijt raakt met zichzelf en dus ook met het bedrijf. Tai chi is een baken waarin de werknemer zichzelf weer kan ervaren zowel in ontspanning als het sterk neer zetten van zijn kracht! De nadruk is altijd op preventie. Intussen is het heel normaal voor met name grote bedrijven om Tai chi aan te bieden aan het personeel omdat dit op lange termijn het personeel dient en dus ook het bedrijf als geheel.Hier is onderzoek naar gedaan bij het TNO. Voor diepgaand onderzoek resultaten globaal zie hier. Of lees ‘The Harvard Medical School Guide to Tai Chi”door  Dr. Peter M. Wayne.

2 Tai chi focus

Hier kun je met een groep diep in gaan op onderwerpen die goed bekeken dienen te worden of verandert kunnen. Ook kan er vanuit het management of personeel een onderwerp komen die we uitgebreid kunnen behandelen.

Voorbeeld: Bij het geven van een workshop aan Caterpillar kwam naar voren dat onze tijden zo snel veranderen dat vele werknemers onzeker zijn over de toekomst

Het bedrijf zou van fossiele brandstoffen over gaan naar alternatieve vormen van energie.

Na Tai chi gedaan te hebben op het strand kwam het ene inzicht na het andere inzicht naar boven. Tai chi laat je stevig geaard staan maar laat je bovenlichaam zacht en transparant zijn met de maximale aanpassingskracht. Het bewijst zich keer op keer een goede attitude te zijn naar het werk toe.

Bij het sterk gecentreerd zijn in je zelf, dienen de oplossingen zich vanzelf aan. Zelfvertrouwen, speelsheid, humor en creativiteit blijken eigenlijk altijd al aanwezig te zijn. Sindsdien kijken de werknemers uit naar verandering en beweging.

Image module
Image module

Intussen heeft Maarten vele lessen en workshops verzorgd bij o.a.:

 • Caterpillar
 • Safari lodge
 • De prinsenstichting
 • Wijk centrum de Honingraat
 • Elf fantasy fair
 • Stichting Taijiquan Nederland
 • Kinder groepen voor weerbaarheid
 • Eigenwijks
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo
Client logo

Deze les is goed voor:

 • Eigen zelfstandigheid
 • Eigen kracht voelen en neerzetten
 • Synthese van de groep
 • Creativiteit
 • Gezondheid
 • Vermindering absentie
 • Perspectief voor de toekomst opbouwen
 • Communicatieve vaardigheden
 • Leren anticiperen
 • Leren alleen te zijn in een groep

Proefles nemen
of direct inschrijven?

Voel je vrij om contact op te nemen via telefoonnummer:

06 10 39 72 16

Of vul het contactformulier in:

  Een les of workshop praktisch

  De lessen duren 90 minuten maar dat kan ook langer of korter.

  Er kunnen 3 tot 150 man mee doen.

  De prijs hangt af van de grote van de groep en hoe vaak er lessen worden geboekt. De prijs van een workshop is gemiddeld €399 (exclusief. BTW)

  Tai chi kan zowel binnen als buiten.

  Maarten spreekt Nederlands, Duits en Engels

  Jan VeldKlaas VeenendaalArjen HooidonkHan OverbeekHilde de Raad
  In ons bedrijf was er veel verzuim en er ontbrak iets wat ons nog niet helemaal duidelijk genoeg was namelijk motivatie en perspectief. Ik vind het echt super hoe Maarten vooral bijdraagt aan het "zelf" vinden van wat er mist binnen een bedrijf en er eigenlijk geen negatieve feedback nodig was. Via speelsheid en kalmte hebben we 8 weken lang sessies gedaan en nu staan we sterk in onze motivatie en verzuim is absoluut geen onderwerp meer! Aanrader!!
  Jan Veld
  Curator Topwork
  Binnen ons bedrijf was er niet direct aanleiding om iets van een crisis op te lossen, of iets van dien aard. Maar als "uitje" deden we een keer Tai chi bij Maarten. Al gauw bleek dat het om meer ging dan maar een beetje ontspannen en entertainment. Onze nieuwe ideeen voor de toekomst bleven maar komen en sindsdien hebben we een fantastische manier gevonden om in zo een kort mogelijke tijd lekker tot onszelf te komen en van daaruit te komen met geinspireerde toekomst plannen. Ikzelf beoefen Tai chi nu dagelijks een half uur omdat het me erg goed doet om in de ochtend voordat ik naar mijn werk ga even helemaal, in de natuur, te bewegen.
  Klaas Veenendaal
  Directeur DIYnow
  We zijn mentale mensen : ) Wij zitten de hele dag en werken veel op de computer. Dus om stof te krijgen die je zelf kunt uitvoeren op je werk plek is heel fijn. Tussen al het zitten door doe ik pittige oefeningen die me niet alleen meer spieren geeft maar ook meditatieve rust. Het is alsof je ieder moment weer de nieuwe frisse energie hebt van het begin van je werk dag ; ) Iedereen die veel zittent werkt zou ik dit aanraden!!!
  Arjen Hooidonk
  Ict
  Samenwerken is nog zo makkelijk niet, vooral als er veel druk is. En dat is het in het ziekenhuis eigenlijk altijd! Tai chi is zo een super ingang om je zo te leren bewegen in een team dat je een soort van "warm onpersoonlijk" alles uitvoert wat je maar kunt op een dag en dat je als team elkaar goed aanvoelt en met een kick naar huis gaat. In Tai chi heb ik geleerd om mee te bewegen, aan te passen aan de veranderingen maar goed sterk gecentreerd in mijn veld te blijven. Ik vind dat iedereen dit zou moeten doen! Maarten is een top docent en elk zichzelf respecterend bedrijf zou zichzelf dit moeten gunnen voor het plezier en voor het SUCCES!
  Han Overbeek
  Verpleeger
  Kort: Verhelderend, Aardend, bewust van mezelf in wat ik WEL kan. Noodzakelijk voor het bedrijf.
  Hilde de Raad
  Manager Frontzijde